måndag 5 maj 2008

Politik

Tänk vad politisk aktiv jag ändå var under min högstadieperiod. Jag utgav mig för att vara både socialist och feminist. Och visst, det är jag fortfarande. Fast inte i samma anda som då. När man går på högstadiet är mycket svart eller vitt, men ååå vad skönt det var! Det var så skönt att ha en åsikt och stå fast vid den.


Nu när man är "vuxen" är det så mycket svårare på något sätt. Nu måste alla argument man kommer med verkligen hålla, man måste kunna stå till svars på ett annat sätt än när man gick på högstadiet. Jag vet egentligen vad jag tycker, men kan jag försvara mig?


Ett är i alla fall säkert och det är att jag blir så oerhört förbannad när jag läser om moderaternas politik! Det knyter sig i magen på mig när jag läser om frihet för individen. Jo jag tackar jag. Frihet, för vem? För rika krösusar där ute i världen som bara bli fetare och rikare! Förr oss vanliga dödliga, vi som måste kämpa för att få vardagen att gå ihop, vad blir det för frihet när vi hamnar på sjukhus med diagnosen cancer och måste betala flera tusenlappar både för vistelse på sjukhuset eller för operation.


Mona Sahlin, jag vet inte om jag sympatiserar fullt ut med dig men sossarna är i alla fall tusen gånger bättre än de blå på högerkanten!

GO RÖTT!


1 kommentar:

Anonym sa...

Så rätt!